Lugna Favoriter ersätter Bandit på tre orter

banditomnedlaggning

MTG Radio lägger ned sändningarna av Bandit Rock i Norrköping, Linköping och Nyköping. Istället hörs från idag Lugna Favoriter på de tre orterna i Östergötland och Sörmland. Därmed finns Bandit bara kvar på FM-bandet i Stockholm.

Så sent som vid nyår försvann Bandit även från etern i Göteborg. Även där ersattes stationen av Lugna Favoriter.

MTG Radio skyller nedläggningen av Bandit Rock utanför Stockholm på regeringens beslut att inte gå vidare med en utbyggnad av DAB+.

”Som en konsekvens av regeringens mediepolitik och beslutet att skjuta upp digitaliseringen av svensk radio på obestämd tid, så valde MTG att lägga ner sina sändningar av Bandit Rock i Göteborg vid årsskiftet. Detta har i sin tur tyvärr konsekvenser för Bandits övriga stationer i landet då vi ser större möjligheter att locka fler lyssnare och annonsörer med Lugna Favoriter på fler orter. Eftersom reklamradio finansieras helt och hållet av reklamintäkter så ser vi dessa förändringar som nödvändiga för att vi ska kunna fortsätta vår verksamhet. Hade det däremot blivit digitalradio i Sverige så hade det funnits utrymme för 20-30 nya radiokanaler bara i Östergötland. Nu valde tyvärr politikerna en annan väg” skriver MTG Radio på Bandits sajt.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

One Comment

  1. Roy Sandgren

    varför ljuga ??? De kommersiella har ju fått sina DAB+ tillstånd och skall igång senast 1 Juli annars lyses tillstånden ut igen, då lokalt. Utbyggnaden gäller bara om Norge släcker FM för nationellt och då SR’s tillstånd nationellt !!