Jens Lapidus och Martin Johnson gör krimpodd för P3

Jens Lapidus, Martin Johnson, Karin Franz Körlof och Marouf Hussain. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Jens Lapidus, Martin Johnson, Karin Franz Körlofoch Marouf Hussain.
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Författaren Jens Lapidus debuterar som manusförfattare för radio med P3 Serie: Darknet, som han har gjort med Martin Johnson från podden Spår.

Darknet är en krimpodd i åtta delar, som släpps varje tisdag med start i morgon. Serien handlar om en grävande journalist som via tips från internets skuggsida – darknet – försöker ta reda på sanningen om ett mordfall. Karin Franz Körlof, Henrik Schyffert och Marouf Hussain finns bland skådespelarna och musiken har gjorts av Jonathan Johansson.

”Jag jobbar som grävande journalist med podden Spår och då går vissa situationer inte att berätta om av hänsyn till de inblandade personerna. Det är sådant stoff Jens och jag har använt oss av i Darknet. Vi har skapat fiktion och använt oss av detaljer från verkliga rättsfall. Dessutom har vi skruvat det ett varv till och spetsat till huvudpersonen som går mycket längre än vad en journalist skulle göra i verkligheten. Det har varit befriande att få koka ihop en spännande dokumentärlik krimpodd på det här sättet” säger Martin Johnson i ett pressmeddelande från P3.

”Enkelt uttryckt kan man säga att Darknet är fullkomligt nyskapande för Sverige och involverar massor av vederhäftiga detaljer. Jag har lärt mig mycket av att sätta mig in i lyssnarformatet och det har varit kul att jobba med Martin i och med hans bakgrund inom radio” säger Jens Lapidus.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share