Ekots grävchef Fredrik Laurin till SVT

fredriklaurin

Fredrik Laurin, som är chef för Ekots grävgrupp, har rekryterats till SVT där han kommer att arbeta med Uppdrag granskning.

Fredrik Laurin blir redaktör med ansvar för research, datajournalistik och metodutveckling på Uppdrag granskning-redaktionen i Göteborg.

”Jag jobbar med ett väldigt starkt och prisvinnande team här på Ekot, vars journalistik gör stor skillnad. Men SVT i Göteborgs satsning mitt i det rådande medieklimatet är oemotståndligt” säger Fredrik Laurin i ett pressmeddelande från SVT.

Fredrik Laurin är den första av flera nyrekyteringar till redaktionen.

”Vi toppar laget. Uppdrag granskning ska fortsätta att vara landets ledande redaktion för granskande journalistik. Då krävs att vi attraherar de mest kreativa, kompetenta och konkurrenskraftiga medarbetarna. Fredrik Laurin är en av dem. Jag är otroligt glad över att få hälsa honom välkommen tillbaka till vårt gäng” säger Ylva M Andersson, som är chef för allmän-TV på SVT i Göteborg.

SVT startar dessutom ett helt nytt grävande program under 2016 med en yngre målgrupp. Det ska sändas i SVT2 på tisdagar 22.15 och tanken är att den redaktionen ska fungera som en plantskola för nya talanger.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share