Yann Legarson blir chef för Radioplayer Worldwide

Yann Legarson. Foto: Radioplayer Worldwide.

Yann Legarson har utsetts till ny chef för Radioplayer Worldwide, som sköter branschgemensamma digitala plattformar i 16 länder. I maj ersätter han Michael Hill, som har haft uppdraget i mer än tio år.

Yann Legarson har de tre senaste åren varit ansvarig för lanseringen av Radioplayer i Frankrike.

”Jag är väldigt stolt över att leda Radioplayer Worldwide, som är ett team jag redan känner väl. Radioplayer är ett bra verktyg för att se till att radion finns tillgänglig överallt. Framgången för Radioplayer i olika länder, särskilt i Europa och Kanada, visar styrkan i Radioplayer och vi har spännande expansionsplaner” säger Yann Legarson.

Radioplayer Worldwide grundades av BBC, Global, Bauer Media Audio UK och Radiocentre. Nyligen blev det klart att ägarna går in med nya pengar i projektet. Fokus kommer framöver att ligga på lösningar för bilar och uppkopplade apparater.

Radioplayer-plattformen används idag i Storbritannien, Tyskland, Spanien, Kanada, Irland, Österrike, Norge, Belgien, Schweiz, Danmark, Italien, Nederländerna, Sverige (för metadata till bilar), Frankrike, Grekland, Finland och Luxemburg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share