USA: Soros-fond kan bli största ägare i Audacy

Grafik: Audacy.

Soros Fund Management kan bli den största ägaren i Audacy, som är USA:s näst största radiobolag. Det rapporterar New York Post, Bloomberg och Billboard.

Audacy har de senaste åren varit i ekonomisk kris och har skulder på 1,9 miljarder dollar. 7 januari kom bolaget överens med en majoritet av fordringsägarna, som blir delägare i bolaget mot att skulderna skrivs av. Soros Fund Management har enligt New York Post tagit över 40 procent av Audacys skulder från hedgefonden HG Vora. Audacy har bekräftat att Soros Fund Management deltar i omstruktureringen.

Omstruktureringen av Audacy godkändes av en konkursdomstol i Houston under tisdagkvällen. Därmed görs 80 procent av skulderna om till ägande. Kvar blir skulder på 350 miljoner dollar.

”Dagens tillkännagivande är ett stort steg framåt för Audacy och positionerar företaget för en spännande framtid. Som väntat fick vi ett snabbt godkännande av den plan vi har förberett och som låter Audacy nå våra strategiska mål och utnyttja möjligheterna i den dynamiska ljudbranschen” sade Audacy-chefen David J Field i ett pressmeddelande.

Soros Fund Management, som startades av George Soros 1970, har tidigare investerat i andra medieföretag som Latino Media Networks, Vice Media och Crooked Media.

Audacy hette tidigare Entercom och driver 220 radiostationer i USA. Tre av dem finns bland de tio med högst omsättning i landet: 1010 WINS och WFAN i New York och WBBM i Chicago. 2017 slogs Entercom ihop med radioverksamheten i CBS Corp.

Uppdaterades tisdag 23.30.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share