USA: Audacy rekonstrueras

David Field. Foto: Audacy.

Audacy, som är ett av USA:s största kommersiella radiobolag, ska rekonstrueras. Långivarna har gått med på en plan som reducerar skulderna från 1,9 miljarder till 350 miljoner dollar mot att lånen görs om till ägande i Audacy.

Rekonstruktionsplanen tas upp i konkursdomstolen i februari. Fram till dess ska verksamheten pågå som vanligt och det blir inte heller några omedelbara förändringar i ledningen av bolaget.

I sin ansökan om rekonstruktion skriver Audacy att företaget värderas till 2,8 miljarder dollar med skulder på 2,7 miljarder dollar. De största långivarna är WSFS Bank (882 miljoner dollar) och Deutsche Bank (960 miljoner dollar).

”Den här lösningen kommer efter diskussioner som har pågått i flera månader med våra långivare med målet att göra något åt obalansen i ekonomin. Obalansen beror på den ”perfekta storm” som vi har mött de senaste fyra åren i form av en global pandemi och flera makroekonomiska utmaningar, som har orsakat en stark nedgång i traditionell annonsering och skadat vår affär” skriver Audacy-chefen David Field i ett brev till de anställda.

Audacy har drygt 4 000 anställda och äger fler än 230 radiostationer med totalt 165 miljoner lyssnare i månaden. Bland kända varumärken kan nämnas WCBS och WFAN i New York, K-Earth i Los Angeles och Alice i San Francisco.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share