Två nya kommersiella stationer i Köpenhamn

copenhagenfm

Bauer Media behåller sina fyra lokala sändningstillstånd i Storköpenhamn för The Voice, Radio 100, Myrock och Radio Soft. Även Din Radio, som ägs av DRR Finans, och Radio Ballerup får fortsätta sända. Det framgår av ett beslut som tagits av den danska Radio- og TV-nævnet.

Dessutom har två nya lokala tillstånd delats ut i Köpenhamn. Det första går till Copenhagen FM, som startades redan 1988 av Ove Møller som den lokala oldiesstationen Radio Rødovre. Enligt stationens hemsida kommer man börja sända 1 juli på frekvensen 107,9 MHz med en sändare på 160 W i Fredriksberg. Positioneringen är ”Music from the Heart”. Det andra tillståndet går till Risskov-baserade Our Media ApS, som bildades 2009 och ägs av CRA och PA Finans. Our Media fick däremot inte de tillstånd i Odense och Aarhus som bolaget också sökte.

I Århus behåller Bauer tillstånden för The Voice, Radio 100 och Myrock. Kvar blir även Jyske Medier-ägda VLR, Din Radio och Go! FM. Ett helt nytt tillstånd går till Reklameforeningen af 1998, som redan driver Øst FM.

I Odense går de fem tillstånden till Sjællandske Medier, Lokalradiokonsortiet Danmark, Skala, Bauer Media och Radiokonsortiet Max FM. I Aalborg får Nordjyske Medier två tillstånd och Bauer Media ett.

Mer:
Läs mer om tillståndsgivningen i Danmark här.

Share