David Rasmusson SR-korrespondent i Danmark

David Rasmusson på P4 Malmöhus blir korrespondent i Danmark.  Foto: Sveriges Radio.

David Rasmusson på P4 Malmöhus blir korrespondent i Danmark.
Foto: Sveriges Radio.

David Rasmusson blir 1 september Sveriges Radios nya korrespondent i Köpenhamn. Han ersätter Samuel Larsson, som nyligen utsågs till ny Afrika-korrespondent.

David Rasmusson har arbetat på SR sedan 2003 som reporter och de senaste åren som agendachef på P4 Malmöhus. Han har även varit rikskorrespondent och producent på Ekot samt vikarierat som utrikeskorrespondent i Bryssel (2011) och Rwanda (2016).

”David Rasmusson är en erfaren reporter med stor kunskap om bevakningsområdet och en personlig berättare. Det känns väldigt roligt att få välkomna honom till korrespondentuppdraget” säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg.

”Jag ser med spänning fram emot uppdraget. Danmark är ett av de länder vi har mest utbyte med och särskilt för oss boende i södra Sverige är det en enormt viktig partner. Likheterna mellan våra länder är väldigt stora, men det är också spännande att få spegla de skillnader som finns” säger David Rasmusson.

Samtidigt förlängs Jens Möllers uppdrag som Norden-korrespondent. Han fortsätter bevaka Norge och Island från Göteborg. När det gäller Ekots rikskorrespondenter kommer Victor Jensen att ersätta Joel Wendle som en av två rikskorrespondenter för Västsverige.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share