Trögt för webbradion

Lyssnandet på webbradio har inte hämtat sig från den plötsliga nedgången i slutet av förra året. En genomsnittligt dygn lyssnar 4,1 procent på radio via internet mot 4,8 procent för ett år sedan. På veckonivå har räckvidden gått ned från 17,7 till 15,5 procent.

Enligt TNS Sifos senaste radioundersökning har veckolyssnandet dock gått upp något sedan den förra mätningen, då räckvidden var 15,2 procent.

Reklamradion når 1,7 procent dagligen och 9,3 procent varje vecka. Därmed har reklamradion tagit tillbaka ledningen på veckonivå från Sveriges Radio, som når 1,5 procent per dag och 9,0 procent per vecka. Populärast är webbradion i åldersgrupperna 20-34 (6,1 procent/dygn) och 35-49 (5,7).

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

One Ping

 1. Pingback: Tweets that mention Trögt för webbradion - RADIONYTT.SE -- Topsy.com

3 Comments

 1. Roy

  Webb radio nissarna ropade ut att webbradion skulle ta 5- 10% vart år från AM/FM/DAB+ lyssnara!!! I Sverige.
  OK, en viss %, men hur manga stationer finns det och hur många lyssnar på varje enskild station som enbart sänder via internet??

 2. Nils

  Har aldrig sett webbradio som ”den nya radion”. Framtidens radio är DAB+ utan tvekan.
  Webbradio är bara ett komplement som folk utanför storstäderna kan använda innan DAB+ är lanserat med alla nischkanaler.
  Idag finns det ofta bara 4 st SR-kanaler (Varav 1,5 st sänder musik) och 1 st kommersiell (Oftast Mix Megapol eller Rix FM) ute i landet.
  Ändå sitter regeringen där och säger att de skiter i digitalradion för det finns redan radio så det räcker på FM-bandet. De borde skickas ut i landet med en varsin radio och testa hur det faktiskt ligger till.

 3. Roy

  DAB+ radion kommer så snart det har auktionerats ut de nya AM/FM tillstånden.Mux 1 är nat., mux2 är regional, mux 3 -4 är lokala och med 12 – 16 kanaler i varje.
  det finns 150 ca lediga kommuner utan närradio, dessa kan bli större områden med 4 -5 kommuner i ett tillstånd.
  Lätt att få tillstånd, även på am med upp till 10 kW.
  Låt nu nya förmågor visa vad de kan i dab+ nätet.Det blir bättre radio då!!