Tre nya i SR-styrelsen

Förvaltningsstiftelsen som äger Sveriges Radio, SVT och UR har nominerat Lotta Fogde, Gunilla Kindstrand och Gunnar Wetterberg till Sveriges Radios styrelse. De väljs in på årsstämman den 8 april och utses för ett år.

”Därmed fortsätter professionaliseringen av de tre public service-företagens styrelser. Ägarstiftelsen vill med dessa inval försäkra sig om att styrelserna framgångsrikt kan leda bolagen i en tid av snabba förändringar både i samhället och på mediemarknaden” säger Ove Joanson, ordförande för Förvaltningsstiftelsen.

Lotta Fogde är kommunikationsdirektör på LKAB och har tidigare bland annat varit statssekreterare, kolumnist i Dagens Nyheter och reporter och producent på Sveriges Radio.

Gunilla Kindstrand är chefredaktör för Hälsinglands Tidningar och tidigare kulturjournalist och programledare på SVT. Hon har tidigare också varit bland annat dramaturg och utställningsproducent.

Gunnar Wetterberg är samhällspolitisk chef på SACO och har arbetat på Riksrevisionen och flera departement.

Agneta Dreber sitter kvar som styrelseordförande för Sveriges Radio. Omvalda blir även Tommy Adamsson, John Brattmyhr, Lena Larsson och Anna Omstedt Lindgren.

Nya i SVT-styrelsen blir Lars Ilshammar och Svante Weyler. I UR-styrelsen är Stefan Forsberg, Mattias Hansson och Kristina Persson nya.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share