Teracom köper DAB-utrustning från Factum

Teracom köper ny utrustning för DAB-näten i Sverige och Danmark från det Linköpings-baserade företaget Factum.

Avtalet gäller i minst tre år och ska ”framtidssäkra både samarbete och gemensamt utvecklingsarbete av tekniken kring digitalradio i Norden”. Bland annat ingår en ny generation av mjukvarubaserade ljudkodare och multiplexrar som stöder Factum Livewire och virtualiserade lösningar, som ska göra det billigare och snabbare att sända digitalt med färre komponenter.

”Vår nya generation mjukvara stöder molnbaserade tjänster vilket i sin tur gör det möjligt för hela digitalradioindustrin att växa fortare. På den växande digitalradiomarknaden är detta en revolutionerande teknik som utgör ett naturligt sätt att integrera IT-miljöer med broadcaststrukturer hos såväl radiostationer som nätverksoperatörer” säger Factums VD Patrik Olsson i ett pressmeddelande.

”Vi är glada över att ha tecknat detta längsiktiga avtal med Factum. De har visat sig vara ett av de mest kompetenta bolagen som finns inom digitalradiobranschen idag. Vi ser fram emot att tillsammans med Factum kunna vidareutveckla digitalradion in i nästa generation, med helt nya och framtidssäkra produkter” säger Per G Borgå, som är produktchef radio på Teracom Group.

Factum har sålt digitalradioutrustning för DAB och DAB+ till 45 länder, däribland Australien, Tyskland, Italien, Norge och Schweiz.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share