Avtal klart för public service-tjänstemän

Bara en timme före en varslad strejk, kom Unionen och Medieföretagen överens om ett nytt avtal för tjänstemännen på public service-bolagen.

Avtalet ger en löneökning med 2,6 procent från april till utgången av mars nästa år. Det blir en garanterad löneökning på 300 kronor, höjda lägstalöner, förbättrade helgersättningar och likadana semesterregler som i journalistavtalet. Medieföretagens förslag om att halvera varseltiden för schemaläggning från 28 till 14 dagar dras tillbaka. Unionens krav på ytterligare 0,2 procent ”överförs till förhandlingarna om nytt omställningsavtal till hösten”.

”Vi är mycket nöjda med att ha kommit överens om bra lösningar på de frågor som är viktiga för Unionens medlemmaar inom public service. Avtalet ger nu Unionens medlemmar samma löne- och anställningsvillkor som övriga medarbetare inom public service utan att vi har behövt utlösa den konflikt som hotade” säger Unionens förhandlingschef Niklas Hjert i ett pressmeddelande.

”Vi är glada över att kunna teckna avtal på rätt nivå. Dessutom har vi fått förändringar rörande semester och tjänsteresor som innebär en stor administrativ förbättring för bolagen” säger Magnus Kendel, förhandlare på Medieföretagen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share