Tidningsappen Readly breddar med poddar

Readly inleder ett samarbete med The Guardian. Foto: Readly.

Den svenska magasins- och tidningsappen Readly breddar sitt innehåll med en satsning på poddar. Readlys nya poddspelare lanseras inledningsvis i appen för Iphone och Ipad.

Det första steget är ett samarbete med tre brittiska förlag som gör 25 poddar som är kopplade till olika magasin och dagstidningar. Readlys användare kan bland annat lyssna på poddar som Today in Focus från The Guardian, The Top Gear Magazine Podcast från Immediate Media och The Money Week Podcast från Future Publishing.

Målet med poddsatsningen är enligt Readly att ”möta den ökade efterfrågan på poddinnehåll, öka användandet av Readly och skapa större värde för förlagen”.

”Vår ambition är att stärka innehållsupplevelsen på Readly och därigenom bredda vår målgrupp. Podd är ett format vi vill utforska då det ökar i popularitet. De flesta kombinerar lyssning med andra aktiviteter såsom träning, bilkörning eller matlagning vilket gör att Readly kan användas vid fler tillfällen. Ljud är också något förlagen kommit långt inom och vi vill att Readly ska tjäna som en plats där deras populära poddar upptäcks, för ökat engagemang och global räckvidd. Vi ser fram emot att lära oss mer om hur magasin och podd kan komplettera varandra som en del av vår strategiska satsning inom ljudbaserade tjänster” säger Mats Brandt, som är VD på Readly.

Ytterligare poddar från fler länder och ämnen tillkommer i framtiden. För att vidareutveckla tjänsten ska Readly samla in användarinsikter, via kvalitativa kundundersökningar och data kring lyssningstid, antal spelade avsnitt, antal användare som lyssnar och dessutom fakta kring hur lyssningen påverkar läsningen av magasin.

”Som en del av vår ökade innovationstakt itererar vi funktioner baserade på användarfeedback och förståelse för våra kunder. Datan vägleder oss och lär oss om hur olika innehållsformat kan göra Readly ännu mer mobilanpassad, attraktiv och skapa större värde för förlagen” säger Mats Brandt.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share