Thomas Nordegren julvärd på P1

Thomas Nordegren och Per Berg. Foto: Daniel Stigefelt, Sveriges Radio.

Det blir Thomas Nordegren som får uppdraget att vara julvärd på P1 på julafton. Per Berg får motsvarande roll på nyårsafton.

”Jag har fått frågan flera gånger tidigare men inte kunnat, så i år känns det fint att få sitta i direktsändning på julafton. Jag kommer bjuda in många gäster från tidigt morgon till sen kväll. På eftermiddagen har Louise Epstein lovat att dyka upp så det blir lite återupplivad talkshowstämning” säger Thomas Nordegren, som under många år sände Nordegren & Epstein i P1 med Louise Epstein.

”Jag funderar en del på vad man ska göra för alla dem som tycker att julen mest är oro och ångest. Kanske bjuder jag in några julhatar när Kalle Anka och David Batra härjar som värst i TV. Men annars kommer även jag nog mest att frossa i julen. Det ska bli härligt att påannonsera Stig Claessons klassiska inläsning av julevangeliet och själv ska jag avsluta framåt midnatt med att läsa Victor Rydbergs Tomten” fortsätter Thomas Nordegren.

Thomas Nordegren kommer att höras i P1 från 08.00 till midnatt på julafton.

Per Berg presenterar Nyår i P1, som sänds kring midnatt på nyårsafton med bland annat Tankar för Nyårsnatten med Bob Hansson och boktips från Marie Lundström, liksom utringning av det gamla året från Sveriges alla domkyrkoklockor.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share