Talare från BBC, NPR och KABC på Radiodagen

Nu är programmet för Radiodagen den 29 september klart. Bland talarna finns representanter för BBC Five Live, den amerikanska public service-radion NPR och den kommersiella talkanalen KABC i Los Angeles.

”Vi har en rad superspännande internationella namn, som vi hoppas ska ge ny inspiration och nya perspektiv” säger Radiogalans projektledare Anders Held från Sveriges Radio.

”Paul Blakeley från BBC Five Live, kanalen som blev utsedd till station of the year i Storbritannien, Robert Krulwich (bilden), en av USA-s mest ansedda radio- och TV-journalister, och David G Hall, från KABC i Los Angeles som ska prata om programutveckling inom kommersiell radio i USA är några” fortsätter Anders Held.

Radiodagen arrangeras på Kulturhuset i Stockholm den 29 september som ett samarbete mellan Sveriges Radio, UR, MTG Radio, SBS Radio och Radioakademin. Dagen inleds med att belöna årets rookie inom svensk radio. Resten av programmet fylls med seminarier och workshops. Bland annat möts radiocheferna i ett ”Radiotoppmöte – efter valet” och det blir också seminarier om radio på internet och i mobilen.

Bland övriga inslag kan nämnas medieframtidsforskaren Gerd Leonhard, som bidrar med ”Will Radio Survive”, och Steve Ackerman från det oberoende brittiska produktionsbolaget Somethinelse som pratar under rubriken ”Programmes vs Programming: The Power of the Programme”.

Hela programmet finns här.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share