Sveriges Radio utser Göteborgs-chef

Ylva M Andersson ersätter Nina Glans som chef för Sveriges Radio i Göteborg. Även SR Väst och SR Skaraborg får nya chefer.

Ylva M Andersson har utsetts till kanalchef för Sveriges Radio Göteborg och ersätter där Nina Glans, som istället blir regionchef för SR-området Väst (Göteborg, Sjuhärad, Väst och Skaraborg). Ylva M Andersson har senast varit chef för TV4-s lokala redaktioner i Göteborg, Borås, Trollhättan, Skaraborg och Värmland. Tidigare i sin karriär har hon under 18 år arbetat på Göteborgs-Posten.

”Det känns fantastiskt spännande att få axla ansvaret för det breda och komplexa programutbud som produceras i Göteborg med allt från nyheter till Christer och Kaliber, och jag närmar mig uppdraget med stor ödmjukhet. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna stärka och utveckla innehållet såväl i radion som på webben för att säkra lyssnandet i alla åldrar” säger Ylva M Andersson.

I Skövde, där SR Skaraborg har sin huvudredaktion, tar Daniel Rundqvist över. Han har under mer än 20 år varit journalist i Jönköping.

”En spännande utmaning att få leda en lokal kanal med en så stark ställning bland sina lyssnare. Jag hoppas att kunna bidra med mitt engagemang och tillsammans med medarbetarna fortsätta resan in i en tid av snabba förändringar för medierna, där jag verkligen tror på radions möjligheter” säger Daniel Rundqvist.

På SR Väst har Peter Sundblad varit tillförordnad kanalchef sedan Tom Lundgren slutade för ett år sedan. Nu blir han fast kanalchef. Peter Sundblad har funnits på SR Väst sedan 1993 och har bland annat varit redaktionschef och programchef.

”I det nya jobbet vill jag tillsammans med medarbetarna – och publiken! – jobba vidare med det vi inlett under året som gått: att satsa ännu hårdare på att vara nyhetsledande i vårt område, att satsa vidare på grävande journalistik och att göra våra program till ännu tydligare och kraftfullare varumärken” säger Peter Sundblad.

Foton: Per Wissing (Ylva M Andersson), Andreas Joakimsson (Daniel Rundqvist) och PeO Nilsson (Peter Sundblad).

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share