Sveriges Radio firar 90 år med två serier

svenjerring

Sveriges Radios 90-årsjubileum nästa år uppmärksammas bland annat med två programserier.

Det första avsnittet av Avgörande ögonblick: Sveriges Radio 90 år börjar sändas i P4 1 januari 10.55. Då är det på minuten 90 år efter att Sven Jerring (bilden, till vänster) påannonserade den första radiogudstjänsten och den första sändningen därmed gick ut i etern. Programmet görs av Henrik Olsson och i det första av tre avsnitt medverkar bland andra Kaj Kindvall, Lotta Bromé, Tomas Tengby, Susanne Rhodiner, Roger Burman, Ulf Elfving, Lisa Syrén och Henrik Torehammar. Del två och tre sänds senare under våren.

5 januari är det start för poddserien Avgörande ögonblick som görs av Rigmor Ohlsson och som återkommer med ett avsnitt varje månad. Det första programmet heter Viktigt meddelande till allmänheten – om Sveriges Radios beredskapsuppdrag vid kris.

”Avgörande ögonblick finns det gott om i Sveriges Radios historia. Men firandet under 2015 kommer också handla mycket om att blicka framåt, med undertexten att vi kommer att ge våra lyssnare avgörande ögonblick även framöver” säger Sveriges Radios VD Cilla Benkö.

Foto: SVT Bild.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share