Svenska Dagbladet släpper podd om Stenbeck-familjen

Jan Almgren och Adam Svanell. Foto: Stina Stjernkvist/Svenska Dagbladet.

I en ny poddserie från Svenska Dagbladet berättar Jan Stenbecks dotter Sophie Stenbeck och son Felix Granander om familjens affärer och relationer i familjen.

Dynastin släpps exklusivt till Svenska Dagbladets prenumeranter, men de två första avsnitten i serien finns även tillgängliga på alla stora poddplattformar.

Serien i sex delar har tagits fram som ett samarbete mellan produktionsbolaget Banda och Svenska Dagbladet. Reportern Jan Almgren och producenten Adam Svanell har jobbat med Dynastin i över ett år. Berättelsen inleds vid Jan Stenbecks död i augusti 2002 och följer utvecklingen till det som idag bland annat är Viaplay, MTG och Tele 2.

”Det unika i berättelsen är att vi har fått komma in i tidigare slutna rum. Jag var beredd på stängda dörrar och diplomatiska svar, familjen Stenbeck brukar alltid skildras från utsidan. Men vi har fått möjlighet att skildra dem på ett helt nytt sätt – inifrån” säger Jan Almgren.

”Dynastin är en kombination av familjedrama och näringslivsdokumentär, en poddgenre som inte riktigt har producerats tidigare i Sverige. Lyssnarna kommer nära de enskilda människorna och vi berättar om tidigare okända uppgifter om Kinnevik. Och så avslöjar vi en nyhet om Cristina Stenbeck” säger producenten Adam Svanell, som tidigare bland annat har producerat prisbelönta Medicinmannen.

Exekutiva producenter för Dynastin är Hugo Lavett och Lovisa Lamm Nordenskiöld, som gjorde serien Palmeutredningen inifrån.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share