Storbritannien: Bauer startar konkurrent till Classic FM

Några av presentatörerna på nya brittiska Scala Radio.

Bauer Media startar 4 mars Scala Radio, som ska blanda klassisk musik och underhållning. Scala blir en konkurrent till Global-ägda Classic FM, som startades på 80-talet, och till BBC Radio 3.

Scala Radio ersätter Heat Radio på ett av de nationella DAB-näten. Så sent som för några veckor sedan lanserade Bauer den nya oldiesstationen Greatest Hits Radio.

Scala Radio får flera välkända presentatörer, däribland Simon Mayo som nyligen lämnade BBC Radio 2 och som nu kommer att göra Scala Radios förmiddagsprogram.

”Det finns hundratals stationer som spelar rock och pop, men hittills bara två stationer för klassisk musik. Vi är annorlunda eftersom vi gör allt för att underhålla, skratta med lyssnarna och ha det bra. En del kommer vara bekant, annat nytt och spännande men allt ska vara tidlöst, vackert och absolut relevant för nutiden” säger Simon Mayo om sitt nya program.

Till stationen har Bauer även rekryterat Angellica Bell som får sändningstid på helgerna, Mark Karmode som spelar filmmusik i sitt program samt Chris Rogers som får ett ”brunch-program” på söndagarna. Musikerna Goldie och William Orbit presenterar de egna programserierna Goldie’s Classic Life respektive William Orbit in the Space.

Scala Radio kommer att spela stora kompositörer som Mozart och Holst, men även verk från levande kompositörer som Karl Jenkins, Rebecca Dale och Thom Yorke (från Radiohead).

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share