Stark ökning för talradio i USA

radiotodayTalradio, adult contemporary och classic hits. Det är de tre snabbast växande radioformaten i USA, enligt Arbitron-rapporten Radio Today 2009 som släpptes på NAB-mässan i Philadelphia förra veckan.

Nyhets- och talradio ökar från 10,7 procent av allt radiolyssnande 2007 till 12,6 procent förra året. Därmed blir formatet ny etta, före country som går ned något till 12,5 procent.

Adult contemporary går också bra och ligger trea med 8,2 procent, före hitradio (CHR) som har 5,9 procent. Classic rock stiger till 4,7 procent och classic hits – ett oldiesformat med musik från 60-, 70- och 80-talen – ökar drygt en procentenhet till 3,9 procent.

Resten av topp tio utgörs av rytmisk CHR (hip-hop och dansant pop) med 3,7 procent, urban AC med 3,5 procent, hot AC med 3,5 procent och urban contemporary med 3,3 procent av lyssnandet.

Ladda ned rapporten gratis här.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

One Comment

  1. Roy

    Det är inte procenten som avgör, utan köpkraften i lyssnarna. En station kan ha 10% men lyssnarna har ingen större köpkraft.det är köpkraften hos lyssnarna som är intressant.