SR utser ny chefsjurist

Sveriges Radio har rekryterat Kerstin Bröms Lumpus som ny chefsjurist och chef för program­sekretariatet från 1 september.

Kerstin Bröms Lumpus har senast varit tillförordnad kanslichef på Säkerhets- och integritetsskydds­nämnden. Tidigare har hon arbetat som kansliråd på justitiedepartementets grundlagsenhet, med en inriktning på tryck- och yttrandefrihetsrättsliga frågor. Samma ämne ägnade hon sig också åt hos Justitiekanslern. Dessutom var hon under en period biträdande pressombudsman.

”Med Kerstin Bröms Lumpus får vi en chefsjurist med stark juridisk kompetens inom vårt område. Med sin breda erfarenhet kommer hon att tillföra Sveriges Radio viktig kompetens” säger Jan Petersson, som är direktör för enheten Analys och Kommunikation.

Avdelningen ”Programsekretariatet, juridik och språkvård” ingår i enheten Analys och Kommunikation och har tre jurister och två språkvårdare som hjälper till med juridiska, programetiska och språkvårdsfrågor. Bland annat ska avdelningen se till att Sveriges Radio följer sändningstillståndet, policydokument och andra bestämmelser.

Foto: Mattis Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share