SR toppar Förtroendebarometern för sjätte året

fortroende2016

Sveriges Radio fortsätter ha högst förtroende hos allmänheten i den årliga Förtroendebarometern.

70 procent av de tillfrågade säger att de har förtroende för SR, som därmed är etta för sjätte året i rad. Den här gången delas dock förstaplatsen med Systembolaget.

”I ett allt mer polariserat Sverige spelar ett oberoende Sveriges Radio, som den trovärdiga guiden inom alla genrer och för hela publiken oavsett var och hur de tar till sig media, en viktigare roll än någonsin. Då är det såklart väldigt glädjande att så många fortfarande anser att vi är det mest trovärdiga företaget i Sverige” säger SR-s VD Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

”Vi utvecklar hela tiden vårt innehåll med publiken i fokus och allt oftare tillsammans med dem, vi är ett riktigt riksmedium med stark lokal närvaro och Nordens största korrespondentnät. Vi är också ett sammanhållet företag med ett innehåll där utvecklandet av ljudet står i centrum. Vi splittrar inte vårt fokus på för många olika saker. Det är några av de saker som bygger trovärdighet” fortsätter Cilla Benkö.

SVT har förtroende hos 66 procent av de tillfrågade. De övriga medierna som ingår i undersökningen är ”lokala tidningen” (46 procent), Dagens Nyheter (46), TV4 (29), Aftonbladet (14), Expressen (10) och TV3 (9).

Förtroendet för Sveriges Radio har minskat med en procentenhet sedan förra årets undersökning. Sedan 2012 har förtroendet minskat med åtta procentenheter.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share