SR sänder OS till och med 2032

Johnny Byström. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

EBU och Warner Bros Discovery har säkrat rättigheterna till radio- och TV-sändningarna av de olympiska spelen 2026, 2028, 2030 och 2032. Det innebär bland annat att Sveriges Radio kan fortsätta sända OS, något bolaget har gjort sedan spelen i Amsterdam 1928.

”Vi är förstås väldigt glada att idag kunna berätta för alla lyssnare att Radiosporten kommer att fortsätta sända OS fram till och med inklusive Brisbane 2032. Vi har verkligen hela historien och vet att våra lyssnare förväntar sig Radiosportens rapportering från första parkett på arenorna runt om i världen hem till oss i radio, via appen Sveriges Radio Play och digitalt. Vi ser verkligen fram emot de kommande spelen med alla de känslor och prestationer vi kommer att få uppleva tillsammans” säger Johnny Byström, som är tillförordnad redaktionschef för Radiosporten.

Avtalet är resultatet av ett gemensamt bud från den europeiska public service-federationen EBU, med SR som en av medlemmarna, och Warner Bros Discovery till Internationella Olympiska Kommittén (IOK). Ingår gör vinterspelen i Milano Cortina 2026, sommarspelen i Los Angeles 2028, vinterspelen 2030 som ännu inte har en värdstad samt sommar-OS i Brisbane 2032.

”Detta betyder att vi som enda media i Sverige obrutet kommer att sända OS då vi redan under gällande avtal har rättigheterna till de kommande sommarspelen i Paris 2024” säger Johnny Byström.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share