P4 får countryprogram

Mattias Hansson. Foto: Mikael Grönberg/Sveriges Radio.

Nästa vecka har P4 premiär för P4 Country, som ska spela modern och klassisk country blandat med berättelser från genren.

P4 Country, som sänds i P4 på lördagar 22.05, leds av musikjournalisten och programledaren Mattias Hansson. Producent är Linda Aktén på produktionsbolaget SMT.

”Modern country är en musikgenre som växer explosionsartat i popularitet. Vi ser det i form av nya artister, men även i filmer och TV-serier som Kevin Costners Yellowstone och nya Susan Sarandon-serien Monarch” säger Mattias Hansson.

I varje avsnitt kommer en gäst välja sin favoritlåt och prata om sitt förhållande till countrymusiken. Klara som gäster är Kristian Luuk, Olle Jönsson, Lisa Ekdahl och Jill Johnson. Martin Engqvist bidrar med inslaget Countryarkeologen som handlar om genrens historia och myter. Dessutom blir det alltid en låt med Dolly Parton.

P4 Country är programmet för alla som gillar modern countryglädje och välkomnar en väl berättad historia. Countryn brukar ju beskrivas som ”tre ackord och sanningen”. Programmet har något för den mest inbitne fantasten men innehåller också mycket för helt nya countrylyssnare” säger Mattias Hansson.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share