SR-podden Vikingar blir föreställning i Berwaldhallen

Martin Eriksson och Cecilia Düringer. Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio.

Matti Byes musik till SR-podden Vikingar tolkas av Sveriges Radios Symfoniorkester i en föreställning i Berwaldhallen 29 mars. Programledare blir Cecilia Düringer från P3 Historia och Martin ”E-Type” Erikson.

Vikingar har fått ett fantastiskt mottagande av poddpubliken och nu vill vi ge dem chansen att uppleva den suggestiva musiken och vikingarnas värld live i en unik föreställning” säger Caroline Pouron, som är digitalt utbudsansvarig på Sveriges Radio.

Musiken till Vikingar arrangeras i Berwaldhallen av kvällens dirigent Christoffer Nobin. Under kvällen framförs även specialskrivna sånger av jazzsångerskan Anna Gréta Sigur∂adóttir som spelar Gudrid i Vikingar.

”Som historielärare har jag alltid förhållit mig lite milt skeptisk till mustiga beskrivningar av vikingatiden – men medger villigt att det ju är oemotståndliga berättelser. Podden blåser liv i historierna ännu en gång och det har varit härligt att lyssna. Att nu få lov att presentera den fantastiska musiken till serien och stå på scen tillsammans med en kunnig entusiast som Martin ska bli en ren fröjd” säger Cecilia Düringer.

”Det är en ynnest för mig som gammal vikinganörd att få leda en sån här helkväll i våra förfäders spår och jobba med mina stora idoler: vikingar och Cecilia Düringer” säger Martin Erikson.

Camilla van der Meer Söderberg sköter regi och projektleder Vikingar-föreställningen på Berwaldhallen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share