Pod X köper majoritetsandel i Filt

Filts studio i Stockholm. Foto: Filt.

Pod X Group gör sitt första förvärv i Norden genom att köpa en majoritetsandel i produktionsbolaget Filt.

Filt grundades i Stockholm 2002 av Erik Roll, Roger Dackegård och Anders Elfström. Bolaget expanderade till Köpenhamn 2015 och till Oslo 2018. Exempel på format som har tagits fram på Filt är Stil i P1, Kropp & själ i P1, Smitta (P3 Serie), Punani_99 i P3, Därför mördar dom, Djævlen i detaljen och Drogerna. Bolaget gör också poddar för kunder som Unionen, Nobel Prize Museum, Telia, Försvarsmakten, MSB, Amnesty och RFSU.

”Vi är så glada över att kunna addera ett av de mest framgångsrika podcast-företagen i Norden, Filt, till Pod X Group. Denna produktionsstudio är välkänd för sina fantastiska, högkvalitativa produktioner för Sveriges Radio, Podme, Storytel och många andra. Vi ser fram emot att börja arbeta med detta fantastiska team” säger Staffan Rosell, som är VD för Pod X Group.

Pod X Group vill inte kommentera storleken på bolagets nya delägarskap i Filt.

”Vi är mycket glada över att ta nästa steg på vår resa att bli ledande ljudproducent i Norden. Vi ser fram emot att publicera nya och kreativa dokumentärserier på flera språk och etablera våra befintliga format på nya marknader utöver Skandinavien. Som grundare ser vi fram emot att fortsätta utveckla Filt inom Pod X Group” säger Anders Elfström, som är VD för och medgrundare till Filt.

Pod X Group bildades i april förra året av Staffan Rosell (tidigare Bauer Media), Patrick Svensk (tidigare Kanal 5 och Zodiak) och Fredrick Said (tidigare Acast). 80 procent av bolaget ägs av Qarlbo AB, som även äger Pophouse Entertainment tillsammans med Björn Ulvaeus. Pophouse är sedan augusti 2021 huvudägare till det svenska poddbolaget Perfect Day Media.

Under förra året köpte Pod X poddbolagen Nouvelles Écoutes (Frankrike), Goldhawk Productions (Storbritannien) och Posta (Argentina).

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share