SR-korrespondenter turnerar i höst

London-korrespondenten Stephanie Zakrisson och Ekots utrikeschef Ginna Lindberg på Kulturhuset 2021. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Nästa tisdag är det dags för Sveriges Radios årliga korrespondentdag ”Möt radiokorrespondenterna” på Kulturhuset/Stadsteatern i Stockholm.

Förutom korrespondentpaneler med rubriker som Turkiet, Sverige och NATO – vad händer? och 30 år i Mellanöstern med Cecilia Uddén, inspelningar av poddarna Europapodden, Radiokorrespondenterna Ryssland och USA-podden och ett korrespondentmingel. Dagen pågår från 15.00 till 20.30.

”Det är alltid en av de roligaste arbetsdagarna på året när vi får träffa vår publik live på korrespondentdagen, så vi hoppas att många kommer till Kulturhuset/Stadsteatern i Stockholm för att prata med oss” säger Ekots avgående utrikeschef Ginna Lindberg, som i höst återigen blir USA-korrespondent.

”Under dagen och kvällen kommer vi belysa flera av de stora frågorna på den utrikespolitiska agendan just nu som NATO, klimatfrågan, global hälsa, fokus på stormakten Kina när Kinapodden är på scen och så Cecilia Uddén som ser tillbaka på 30 år som korrespondent i Mellanöstern” fortsätter Ginna Lindberg.

Flera av korrespondenterna deltar även i en turné som besöker Karlsborg (28 augusti), Kalmar (29 augusti), Hemse (31 augusti), Hudiksvall (4 september), Sundsvall (5 september), Umeå (6 september), Boden (7 september), Karlstad (11 september), Uddevalla (12 september) och Helsingborg (13 september).

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share