SR gör podd om försvar och säkerhet

Bo Torbjörn Ek och Ulrika Bergqvist gör podden Gräns. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

P1 startar den här veckan en podd om försvarsfrågor. Gräns ska stärka Sveriges Radios försvarsbevakning och göra frågorna mer tillgängliga för en bred publik. Podden bjuder bland annat på militärstrategiska fakta och kunniga experters förklaringar av aktuella händelser.

”Vi kommer bland annat att berätta om spioner, militära operationer och statliga hackergrupper. Det här är podden för den som vill veta mer om de säkerhetshot som Sverige möter och som många kanske inte känner till” säger Bo Torbjörn Ek och Ulrika Bergqvist som gör Gräns tillsammans med producenten Carl-Johan Ulvenäs.

Gräns släpps som podd varannan onsdag och sänds i P1 varannan måndag 14.03. Det blir även extra avsnitt vid nyhetshändelser.

”Försvars- och säkerhetsfrågor är högaktuella ämnen och det är viktigt att vi bevakar dem ur ett bredare perspektiv som skapar förståelse för vår omvärld och vårt närområde” säger Caroline Pouron som är digital utbudsansvarig på Sveriges Radio.

Bo Torbjörn Ek har de senaste åren arbetat på P4 Norrbotten och med Kaliber och P1-serien Kampen om skogen. Ulrika Bergqvist har rapporterat i Konflikt om ämnen som gängkriminalitet, terrorhot och utvecklingen i Mali och Afghanistan. Hon producerar dessutom P1:s Radiokorrespondenterna och Europapodden. Förra året producerade hon P1-serien Drömmarnas Amazonas. Producenten Carl-Johan Ulvenäs står bakom dokumentärer för bland annat P3 Dokumentär och P3 Musikdokumentär.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share