SR får sin första Sydasien-korrespondent

Naila Saleem. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Sveriges Radio utökar sitt korrespondentnät med en särskild korrespondent för Sydasien. Dessutom flyttas en av SR:s två USA-korrespondenter till landets västkust.

Naila Saleem har från 1 mars ansvar för bevakningen av bland annat Indien, Pakistan och Afghanistan. Hon är idag reporter i Ekots utrikesgrupp och har länge rapporterat om Sydasien-länderna.

”Det känns fantastiskt roligt och mycket hedrande att få bli Sveriges Radios första Sydasien-korrespondent. Jag är så stolt över att företaget nu utökar sin bevakning i Asien, som blir en allt viktigare region i världen både geopolitiskt och ekonomiskt. Jag ser fram emot att skildra allt från det säkerhetspolitiska läget i Afghanistan till den digitala omställningen i Indien genom möten med människoran som lever och verkar där” säger Naila Saleem.

SR kommer från mars att ha tre korrespondenter i Asien. Björn Djurberg finns sedan tidigare i Peking och Peder Gustavsson i Bangkok.

En annan förändring som görs är att Roger Wilson, som nu är stationerad i New York, får San Francisco som ny bas för sitt arbete. Han kommer bland annat att utöka bevakningen av tech-industrin i Silicon Valley. Cecilia Khavar blir kvar i Washington DC. Därmed får SR en korrespondent på västkusten av USA och en på östkusten.

Ekot utökar dessutom tillfälligt bevakningen av Ryssland, genom att under den närmaste månaden producera specialprogrammet Radiokorrespondenterna Ryssland som sänds av P1 på söndagar 13.00. Programledare är den tidigare Rysslands-korrespondenten Jesper Lindau och i första avsnittet, som redan finns som podd, medverkar även SR-korrespondenterna Johanna Melén, Maria Persson Löfgren och Andreas Liljeheden.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share