SR bildar datateam, rekryterar Sascha Granberg

Sascha Granberg. Foto: privat.

Ekot har rekryterat datajournalisten Sascha Granberg, som blir en del av ett nytt team som ska arbeta med datajournalistik tillsammans med journalister på hela Sveriges Radio.

Sascha Granberg har tidigare arbetat på nyhetsbyrån Siren och Ekot, men har den senaste tiden varit journalist, utvecklare och utbildare på Journalism++ där han har arbetat med medier som Dagens Samhälle, Ottar och Expressen. Han börjar på SR i november.

”Jag är väldigt glad över att få in Sascha Granberg på Ekot. Han tillför en viktig kompetens till redaktionen och kommer att bidra till att vi kan förbättra vårt idéarbete, metodik och journalistik” säger Tove Svenonius som är inrikeschef på Ekot.

Det nya datateamets arbete ska ske i samarbete med Ekot, övriga nyhetsredaktioner på SR och reporternätverket SR Granskar. Ytterligare två personer ska rekryteras till teamet.

”Det är väldigt kul att vara tillbaka på SR som genom den tidigare Digitala insatsstyrkan legat i framkant inom datadriven journalistik. Jag har saknat att jobba på en redaktion och ser extra mycket fram emot att jobba med alla delar av företaget och att lära av det datadrivna arbete som redan görs inom exempelvis SR Granskar” säger Sascha Granberg.

Share