SR ändrar områdesindelningen

Radiohuset i Stockholm. Foto: Sveriges Radio.

Fler detaljer om Sveriges Radios omorganisation avslöjas i sju platsannonser som har publicerats den senaste veckan. Cheferna för P2 och P4 får ytterligare ansvarsområden och indelningen av områden för P4-kanalerna förändras.

Sveriges Radio söker beställare, kanalansvariga och avdelningschefer till den nya organisationen som ska vara klar 1 april. Bland annat söks en ”kanalansvarig för P2 och beställare av evenemang” och en ”kanalansvarig P4 och beställare av minoritetsspråk”. Det innebär att ansvaret för beställningen av minoritetsspråksprogram flyttas från P2-chefen till P4-chefen och att evenemang som Musikhjälpen och P4 Nästa läggs till i uppdraget för P2-chefen. Minoritetsspråken kommer även i fortsättningen att sändas i P2.

Sveriges Radio skapar även en ny områdesindelning för P4-kanalerna med de nya områdena Område mitt, Område syd och Område storstad. Det senare området innehåller P4 Göteborg, P4 Stockholm och P4 Malmöhus. Vilka P4-kanaler som kommer att ingå i Område mitt och Område syd är ännu inte klart, däremot att Område norr blir kvar som nu.

Dessutom införs den nya posten som ”beställare av poddar och on demand-innehåll”. Andra lediga jobb är chef för on demand-utbudet och avdelningschefer för Kultur samt Samhälle och vetenskap. Avdelningschefen för Kultur ska även ha ansvar för musikutbudet på P2 samt barnprogram.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share