Spotlight ersätter Studio DN

Redaktionen för Spotlight. Foto: Magnus Hallgren/DN.

Förra veckan lanserade Dagens Nyheter Spotlight, som beskrivs som ”mikrodokumentärer ur nyhetsflödet”. Podden ersätter Studio DN, som startades för fem år sedan.

Spotlight ges ut tisdag och torsdag morgon i avsnitt som är 15-20 minuter långa och ägnas åt ett ämne. Det första avsnitet av handlar Putin-kritikern Alexandr Litvinenko, som giftmördades i London.

DN-journalisterna Evelyn Jones och Emma Lukins leder Spotlight med Sabina Marmullakaj och Marcus Morey-Halldin som producenter.

Spotlight blir ett steg in i nyheterna. Vi hoppas kunna ge lyssnaren en kort fördjupning så att man hänger med – samtidigt som det känns lustfyllt” säger Sabina Marmullakaj till DN.

DN:s reporter Måns Mosesson och David Mehr, som är redaktionschef på poddbolaget Third Ear, har varit med i utvecklingen av podden.

”Det har varit en förmån att arbeta fram det här formatet som inte riktigt funnits tidigare i Sverige. Att fånga och fördjupa nyhetsflödet genom att lyfta korta och välproducerade historier. Och framför allt, att äntligen låta landets absolut vassaste pennor höras och berätta med egna ord” säger David Mehr till DN.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share