Sofia Wadensjö Karén blir VD för UR

Tidningen Vis chefredaktör Sofia Wadensjö Karén blir ny chef för UR. Foto: Thron Ullberg.

Tidningen Vis chefredaktör Sofia Wadensjö Karén blir ny chef för UR.
Foto: Thron Ullberg.

Tidningen Vis chefredaktör Sofia Wadensjö Karén har utsetts till ny VD för UR.

Sofia Wadensjö Karén ersätter Christel Tholse Willers, som lämnade UR med omedelbar verkan 20 november. Sedan dess har vice VD-n Per Bergkrantz fungerat som tillförordnad VD.

”Sofia Wadensjö Karén är publicist och djupt grundad i tron på att UR och public service kan göra skillnad i vårt samhälle. Hon är också en bevisat framgångsrik chef och förändringsledare. Det är den kombinationen av kompetenser som vi har letat efter och funnit i Sofia” säger Lisa Lindström, som är styrelseordförande för UR.

Sofia Wadensjö Karén har tidigare bland annat arbetat på Aftonbladet och varit styrelseordförande i samarbetsorganisationen Utgivarna.

”Det här är verkligen ett spännande uppdrag. För mig personligen är kombinationen journalistik, kunskapsförmedling och folkbildning oemotståndligt lockande. Jag ser nu fram emot att tillsammans med alla kompetenta medarbetare lyfta, vidareutveckla och förtydliga UR. Jag har haft fantastiska år på Vi, men i dessa tider – där inte bara journalistik utan även våra grundläggande demokratiska värderingar till viss del ifrågasätts – har jag svårt att föreställa mig ett mer meningsfullt uppdrag än det som VD på UR” säger Sofia Wadensjö Karén.

Det är ännu inte bestämt när Sofia Wadensjö Karén tillträder.

Share