MTG säljer stationer i Afrika och Karibien

tracefm

MTG säljer sin 75-procentiga ägarandel i Trace Partners till TPG Growth för 40 miljoner euro.

Paris-baserade Trace driver TV-kanaler med musik- och sporttema i stora delar av världen samt radiostationer med namnet Trace FM i franska Guyana, Guadeloupe, Martinique, Haiti, Elfenbenskusten, La Réunion och Paris.

”Trace är ett fantastiskt bolag och vi har haft förmånen att under de senaste fyra åren utveckla verksamheten tillsammans med en stark ledningsgrupp. Trace är en global pionjär inom afrikansk urban underhållning och de lanserar nu sin streamingtjänst Trace Play internationellt” säger MTG-s VD Jørgen Madsen Lindemann.

”Vårt fokus inom MTG är på den pågående digitala transformationen av våra TV-verksamheter samt att expandera vår portfölj inom MTGx med nya spännande digitala verksamheter. Det är mycket glädjande att TPG Growth nu kommer att stötta Trace i deras fortsatta utveckling. Jag vill rikta ett stort tack till alla inom Trace för deras engagemang att leverera fantastiska underhållningsuppelevelser under tiden som de varit del av MTG. Vi önskar dem all framgång i deras fortsatta arbete” fortsätter Jørgen Madsen Lindemann.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share