Skärgårdsradion startar i Göteborgs skärgård

skargardsradionvast

Skärgårdsradion, som sedan 2007 har sänt i Stockholms skärgård, har startat en ny station i Göteborgs skärgård. Samtidigt inleds ett reklamsamarbete med MTG Radio.

Skärgårdsradion Väst hörs sedan 1 juni på närradiofrekvensen 94,1 MHz i Öckerö med ett täckningsområde som även omfattar Marstrand, centrala Göteborg och Vinga i söder.

Stationen sänder för närvarande bara egna program, men formatet och inriktningen är densamma som systerstationen och det finns även ett utbyte av radioinslag. Reportage görs av Peter Jonsvik, som har en studio på grannön Brännö. Sändningstiden är dygnet runt under under sommaren, men andra tider på året finns många kyrkor på närradiofrekvensen.

Verksamheten bedrivs under en testperiod som pågår fram till 1 augusti. De första annonsörerna var Atlantica, som säljer båtförsäkringar, och Circus Scott.

Skärgårdsradion har som mål att expandera ytterligare, säger grundaren Martin Loogna.

”Vår ambition är att sända radio i kustområden. Vi har fått frågan om att även höras på andra ställen” säger han.

Vid sidan av FM-sändningarna i Stockholms skärgård och på Öckerö finns Skärgårdsradion även med i DAB+-testerna i Stockholms-området. Stationen har fått sändningstillstånd för att sända digitalt med i Stockholm och Visby.

Skärgårdsradion har inlett ett samarbete med MTG Radio när det gäller försäljning av radioreklam i Stockholm och Göteborg. MTG Radio säljer till regionala och nationella annonsörer och i Göteborg även till lokala. I Stockholm fortsätter Skärgårdsradion att ansvara för den egna lokala försäljningen.

”Skärgårdsradion har etablerat ett starkt varumärke bland såväl båtägare och bofasta som semesterfirare och badgäster. Deras koncept är enkelt – radio för skärgården. Det här är ännu ett steg för MTG Radio att bredda produktportföljen och öka genomslaget för våra kunder” säger MTG Radios VD Christer Modig.

MTG Radio har sedan tidigare ett liknande samarbete med Guldkanalen i Skåne, som är landets största närradiobaserade kommersiella radiostation.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share