SBS Radio satsar på ny digital plattform

SBS Radio samlar sina radiostationer i en ny ”webbradioplattform för musik och underhållning”. På Radioplay.se ska det gå att lyssna på SBS Radios FM-kanaler, helt nya kanaler och beställbart innehåll från radioprogram. Dessutom kan lyssnarna skapa egna radiostationer från ett arkiv med miljontals låtar.

Radio Play lanseras i mitten av september och får även motsvarigheter i Danmark och Norge. Två nya stationer startas samtidigt. Dels Party People med DJ-n och musikproducenten David Guetta, dels 80-talsstationen We Love 80’s med Paul Young som programledare. Programinnehållet på Radio Play hämtas både från SBS Radio och SBS TV med bland andra Kanal 5-s Filip & Fredrik, Gry & Anders från Mix Megapols Äntligen morgon och Vakna!-gänget från The Voice.

Till att börja med finns Radio Play på webben, men så småningom blir det även appar för Iphone och Android-mobiler. Det långsiktiga målet är ”att skapa en plattform för ljudunderhållning för Smart TV, telefoner, spelkonsoler, surfplattor och bilstereos över hela Norden”.

”Vi har investerat och byggt ut vårt FM-nät kraftigt under de senaste åren. Samtidigt ser vi en stor ökning av webbradiolyssnandet. Med mer än en miljon nedladdade appar så är det hög tid att förstärka vårt digitala utbud ytterligare genom att lansera morgondagens tjänster för radio, musik och underhållning. Genom Radio Play har vi skapat en plattform där vi till exempel kan bredda vårt radioutbud med nya interaktiva tjänster, öka interaktiviteten med lyssnarna och erbjuda nya lösningar till våra annonsörer” säger SBS Radios VD Staffan Rosell i ett pressmeddelande.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share