Lyssningen via SR-s appar upp 30 procent

Internetradion har fått ett genombrott i år. Det visar både TNS Sifo-mätningen som kom i fredags och Sveriges Radios egen statistik.

Enligt TNS Sifo lyssnar 6,4 procent på internetradio en genomsnittlig dag, vilket är 2 procentenheter mer än för ett år sedan.

Det ökade intresset för radio via internet syns också i Sveriges Radios egna mätningar av lyssnandet via smartphone-appar.

”Antalet startade strömmar för att lyssna på direktsänd radio via någon av Sveriges Radios appar var nästan 30 procent högre under andra kvartalet 2012 jämfört med ett halvår tidigare” säger Sveriges Radios webbanalytiker Anna Johansson.

Sveriges Radios VD Mats Svegfors och tillträdande VD Cilla Benkö säger att den ökande smartphone-lyssningen ökar kraven på radion.

”Vi vet att mediesamhället håller på att förändras på ett djupgående sätt. Likväl är det traditionella radiolyssnandet extremt starkt och stabilt. På ett sätt är det inte så konstigt. Radio är ett utpräglat realtidsmedium. Och inte minst det radikala genombrottet för smartphones ökar kraven på rapportering här och nu, när det händer. Den mobila publiken ska veta att den via Sveriges Radio enkelt kan följa de viktigaste händelserna” säger Mats Svegfors och Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share