SBS Radio förnyar sajterna

SBS Radio har gjort om sina hemsidor. Först ut var Mix Megapol och The Voice, som fick nya sidor förra veckan. Nu har även sajterna för Rockklassiker, Vinyl 107 och Radio 107,5 förnyats.

Innehållet på sajterna har fått en tydligare koppling till musiken som spelas och till sociala medier som Facebook och Twitter. Samtidigt har utseendet moderniserats.

”Att integrera sociala medier på ett tydligare sätt är något som vi har tittat på ganska länge. Framförallt eftersom vi har flera av Sveriges mest aktiva twittrare i Adam, Gry och Anders. Morrongänget i Malmö har dessutom jobbat aktivt med ”crowdsourcing” av innehåll via Facebook ganska länge nu, vilket har inspirerat flera av våra andra stationer” säger Simon Gooch, som är chef för nya medier på SBS Radio.

”När det gäller Youtube har Vakna med The Voice visat vägen med över 12 miljoner klippvisningar och samtliga stationer har fått eller kommer att få egna Youtube-kanaler” fortsätter han.

På sajterna för Mix Megapol och The Voice uppmärksammas det viktigaste innehållet genom bildspel på förstasidan. Dessutom redovisas de tio senast spelade låtarna.

De nya SBS Radio-sajterna bygger, till skillnad från de gamla, på en gemensam teknisk plattform. I grunden finns publiceringsverktyget Joomla, men nya medier-avdelningen på SBS Radio har även byggt egna plugins som har anpassats till radioverksamheten och dessutom en egen blogg- och artikelmotor som liknar WordPress.

”Det innebär att vi äntligen kan titta framåt och börja arbetet på alla spännande projekt och idéer som har fått vänta det senaste året” säger Simon Gooch.

Närmast kommer en omläggning av webbradion i höst.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share