SBS prioriterar Mix och Rockklassiker

Om SBS Radio får nya reklamradiofrekvenser prioriteras en utbyggnad av de två nätverken Mix Megapol och Rockklassiker.

I Sundsvall finns redan Mix Megapol och Rockklassiker. Enligt SBS Radios VD Staffan Rosell har inget beslut tagits om vilket tredje format som väljs där.

”Först blir det Mix Megapol där stationen inte hörs idag. Där Mix redan finns blir det Rockklassiker och i Sundsvall har vi inte fattat något beslut ännu” säger Staffan Rosell.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

One Ping

 1. Pingback: RadioAssistant.com - Because We Love Radio

6 Comments

 1. Västernorrlänningen

  Skulle tycka det vore oerhört tråkigt om SBS skulle ha samtliga tillstånd i Sundsvall, förutom ett då som tillhör Radio Guld.

 2. Sammy

  Ja du ”Västernorrlänningen”, då skulle det bli som i resten av Sverige. SBS Monopol (ok MTG är oxå med på ett hörn).
  Hoppas ju verkligen att de andra aktörerna som sökt tillstånd får det, men SBS har väl tyvärr lagt högst budet ;-(

 3. Poppe

  Eller så kan man vända på det: Om MTG får tillståndet kommer Rix FM att höras där, med ungefär samma format som Mix Megapol. Om SBS får tillståndet kommer något helt annat format att höras där, något som inte liknar vare sig Mix Megapol eller Rockklassiker. Paradoxalt nog blir alltså utbudet bredare med en monopolsituation.

 4. Klas

  Jag hoppas på att SBS får tillstånd på de platser Mix inte sänds på idag. Känns som om de har en seriös ambition att bygga upp ett nationellt nätverk, med slavsändare långt ute i obygden 🙂

 5. Roy

  Sverige är ett u-land när det gäller radio, tacka vet jag mellanvåg, där finns de stationer som inte finns i Sverige.Bra radio, 630 norge, 747Holland, 1440Luxemburg, 1395Holland och andra stationer.Skall Sverige följa EU lagen om konkurrens får ingen ha mer än ETT tillstånd per område.De som nu söker de nya tillstånden och inte har ett tillstånd i resp. område skulle ha företräde till tillståndet.

 6. Västernorrlänning

  Poppe, det stämmer nog. Men jag tror inte det är bra om det är en och samma aktör över ett område. Förresten, varför skulle inte SBS lika gärna kunna sända Mix Megapol på den frekvensen också, sändningsområdet täcker ju också Kramfors, eller tänker jag fel nu?