Samuel Larsson tillbaka som Danmark-korrespondent

Samuel Larsson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Samuel Larsson blir återigen Sveriges Radios korrespondent i Danmark. Han tillträder 1 september och ersätter David Rasmusson, som har haft uppdraget de senaste fyra åren.

”Jag är väldigt glad att ha fått förtroendet att bevaka Danmark igen. Det är spännande att skildra ett land som är så väldigt likt Sverige men samtidigt så olikt. Jag hoppas att rapporteringen ska ge lyssnarna nästan lika mycket tankar om Sverige som om Danmark” säger Samuel Larsson, som var Danmark-korrespondent även under åren 2015-2017.

I bevakningsområdet för Danmark-korrespondenten ingår Öresunds-regionen, Danmark, Färöarna, Grönland och Sydsverige.

Samuel Larsson började på SR 2012 som reporter på P4 Kristianstad. Han har sedan dess varit Afrika-korrespondent under tre år, Danmark-korrespondent och senast dagproducent på P4 Kristianstad.

”Samuel är en hängiven nyhetsberättare med stor erfarenhet av korrespondentuppdraget vilket rymmer såväl den snabba nyhetsrapporteringen som mer kommenterande och fördjupande berättande. Han har en väldigt god förmåga och fin känsla för att hitta berättelser och röster som ger förståelse och nya perspektiv” säger Anna Stenberg, som är områdeschef Syd.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share