Rockklassiker startas i Landskrona

Rockklassiker ersätter Gamla Godingar i nordvästra Skåne.

Vid nyår lanseras Bandit i Helsingborgs-regionen via den danska sändare som DB Media idag använder för Rockkanalen. SBS Radio svarar genom att redan på måndag starta Rockklassiker på närradion i Landskrona.

Närradiosändaren i Landskrona har hittills använts för den lokalproducerade oldieskanalen Gamla Godingar. Den nya stationen – ett samarbete mellan SBS Radio och Landskrona närradioförening – kommer dock att göras i Stockholm, skriver Helsingborgs Dagblad.

”Vi vet att den här rockradioprofilen är något som är starkt efterfrågat i vårt område. Inte minst i Helsingborg som är en klassisk rockstad” säger Ulf Zetterberg, som är regionchef för SBS Radio, till Helsingborgs Dagblad.

Närradiosändaren på 94,5 MHz har ett sändningsområde som sträcker sig från Landskrona till Båstad och Ängelholm.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

8 Comments

 1. Dennis Nilsson

  Att återutsända PLR på närradiofrekvens är inte lagligt.
  Tillåter Radio och TV-myndigheten det här att fortsätta så är det fritt fram för vem som helst att smälla upp FM-sändare var som helst och köra.
  SBS Radio har fått storhetsvansinne. De kontrollerar redan hälften av de privata kommersiella radiokanalerna här i Stockholm. Har de inte fått nog?
  Vad är det för vits med att återutsända sändningar från Stockholm?? Skall de göra en ”Sveriges Radio”??
  Gamla Godingar låter ju hundra gånger bättre än Rockklassiker; http://93.182.176.123:80/listen.pls

 2. Roy

  Networking mellan närradio stationer är tillåtet om återutsändande förening godkänner det och de mäste de göra om en förening vill sända ut ett program från annan ort.

 3. Thomas N

  Kan någon berätta var i Radio- och TV-lagen det står att man inte får sända centraproducerade program i närradio? Lagen finns här: http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3911&bet=2010:696
  I lagrådsremissen skriver regeringen utförligt att ”Det ska vara möjligt för tillståndshavarna inom närradion att i den omfattning de önskar få sända material som inte har producerats för den egna verksamheten.”
  Det förefaller alltså som om föreningen Landskrona Radio själva får bestämma om de vill sända Rockklassiker från Stockholm eller ej. Emellertid finns det heller inget som hindrar någon annan förening att söka tillstånd för att sända i Landskrona, varför inte en hiphopkanal …

 4. Roy

  PLR stationer får sända networking mellan varandra.
  Närradio stationer får sända networking mellan varandra.
  Närradio program får ej sändas ut över PLR sändare.
  PLR program får ej sändas över närradio stationer, eller??

 5. Thomas N

  Jag hittar fortfarande inget förbud för närradion att sända PLR-program i lagtexten. Och just nu sänder Landskrona 94,5 det centralproducerade Rockklassiker från Stockholm, inte någon ”lokal” variant med samma varumärke.

 6. Roy

  Hej, fick besked att det är lagligt att sända ut, men andra föreningar på orten har även kvar sin rätt att sända på samma frekvens och tillstånd.Därmed få säkrad sändningstid enl. lagen.