Rix Morronzoo årets radioprogram

Rix Morronzoo blev årets radioprogram.
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Rix FM-s morgonprogram Rix Morronzoo fick igår radiobranchens pris Guldörat i kategorin årets radioprogram.

”Detta lilla team med Laila Bagge och Roger Nordin i frontlinjen skapar dagligen med hårt arbeta och klart fokus ett personligt, nydanande, interaktivt, inkluderande och underhållan program. Med gläde och energi har de tagit tillbaka positionen som Sveriges största morgonshow” står det i motiveringen.

NENT vann även kategorin årets programledare podd, som gick till Hasse Aro för podden Fallen jag aldrig glömmar. Niclas Belfrage på Bauer Media utsågs till årets nykomling radio. Spotify-podden Della Q vann pris för årets nykomling podd och årets proddproduktion blev Spår som görs av A-One Produktion för Acast.

Barnradion på SR belönades som årets förnyare för röststyrningen i julkalendern. Årets avslöjande blev När vården inte räddar liv av Daniel Velasco och Emelie Rosén på Ekot och årets radioupplevelse blev P4 Gävleborgs bevakning av den stora branden.

Mix Megapols Gry Forssell utsågs genom en omröstning av Kantar Sifo till årets programledare, ett pris hon även fick förra året. För första gången kunde publiken rösta om årets podd och det priset gick till Mellan himmel och jord från Acast.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share