Radioakademins hederspris till Anders Held

Anders Held, medgrundare till den europeiska radiokonferensen Radiodays Europe, fick Radioakademins hederspris när Guldörat delades ut under Radio- och poddagen.

I motiveringen skrivs att Anders Held ”har bidragit till radiobranschens utveckling inte bara i Sverige och Europa utan numera i världen. Anders är en av grundarna till Radiodays Europe och har i högsta grad styrt och utvecklat arrangemanget till en tioårig succé. För några år sedan såg han till att skapa Podcast Day och nu har han fortsatt sprida den framgångsrika radiodagen till Asien genom Radiodays Asia. Tusentals och åter tusentals deltagare har genom åren kompetensutvecklats och inspirerats genom Anders försorg”.

SR-s VD Cilla Benkö gratulerar Anders Held till utmärkelsen.

”I en tid då mycket har handlat om video och text gick de nordiska public service-bolagen i bräschen för att skapa ett årligt evenemang där ljudet stod i centrum. Så föddes tanken till Radiodays Europe, världens största mötesplats kring ljud som numerea är ett samarbete mellan ett antal viktiga intressenter såväl från public service som kommersiella medier” säger Cilla Benkö.

”Anders Held var med och grundade Radiodays Europe, han är eldsjälen bakom som från starten har lagt enormt mycket idérikedom och energi på att göra detta evenemang till den succé det blivit idag. Att Anders idag får hederspriset gör mig enormt stolt och glad för hans skull” fortsätter Cilla Benkö.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share