Rekordstort digitalt lyssnande i Storbritannien

Lyssnandet via DAB och internet fortsätter att öka i Storbritannien. I den senaste Rajar-mätningen, som gjordes under tredje kvartalet, står de digitala plattformarna för 56,8 procent av alla lyssnartimmar. För Bauer Media är den digitala andelen nu 72 procent.

Sedan förra året har DAB+ ökat sin andel med 1,6 procentenheter till 39,7 procent. Samtidigt har FM och mellanvåg tillsammans en andel på 43,2 procent, vilket är 4,4 procentenheter mindre än för ett år sedan.

Internetradion har ökat från 9,6 till 13,0 procent av lyssnandet medan digital-TV har gått ned från 4,7 till 4,2 procent.

65,4 procent av de tillfrågade säger att de har minst en DAB-mottagare, vilket är 1,3 procentenhet mer än för ett år sedan. 28 procent har en smart högtalare.

BBC Radio 2 är fortfarande den överlägset största radiokanalen på nationell nivå, med en marknadsandel på 15,9 procent. Tvåa är BBC Radio 4 med 11,0 procent. Båda har dock minskat det senaste året. Trea är Global-ägda Heart med 5,5 procent. De största helt digitala radiostationerna är BBC 6 Music med 2,1 procent och Bauer Medias Kisstory med 1,3 procent.

I London är BBC Radio 4 den största radiokanalen med en andel på 14,4 procent (+0,8), medan talradion LBC är störst på den kommersiella sidan med 6,7 procent (+0,1).

Mer:
Alla siffror på Rajars sajt

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share