Radioteatern blir Sveriges Radio Drama

malinaxelsson

Sveriges Radio presenterade idag sin nya dramasatsning. Radioteatern byter namn till Sveriges Radio Drama och ska göra ny göra drama för alla kanaler och plattformar som poddar och sociala medier.

”Vi vill utforska och utvidga konstformen radiodrama med de verktyg som den tekniska utvecklingen erbjuder och här står vi bara i startgroparna. Möjligheterna för radiodramaformen just nu är svindlande och vi är så stolta över att kunna presentera en hel repertoar av radiodrama på platser där radiodrama inte hörts förut och i nya lekfulla former” säger Malin Axelsson, som är konstnärlig ledera för Sveriges Radio Drama.

En av nyheterna är att P3 sänder drama under rubriken P3 Serie, som ska finnas som podd och i P3-s programtablå. Under sommaren presenterar P3 Serie thrillerserien De dödas röster som har skapats av Sara Bergmark Elfgren.

I P1 debuterar dramachefen Malin Axelsson själv med dramakomediserie Cheferna som har tagits fram genom kollektiv manusteknik inspirerad av TV och improvisation. P1 sänder även ett ospelat och aldrig publicerat filmmanus av Ingmar Bergman i regi av Suzanne Osten, husdramatikerna Dimen Abdullas radiodramadebut Självporträtt och ett drama av Marie Louise Ekman som specialskrivits för Jan Malmsjö och Marie Göranzon.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Share