Radioseven i digitala nätet

radioseven2Sveriges största webbradiokanal Radioseven är det senaste tillskottet i Teracoms digitala pilotprojekt.

Radioseven hörs redan nu digitalt över Stockholm och kommer inom kort även att nå Gävle- och Uppsala-regionerna som en del av Teracoms försökssändningar med DAB+.

Radioseven är den tionde kanalen som sänder DAB+. De övriga är fyra kanaler från SR (P2 Musik, P3, P4 Radio Stockholm och SR Metropol), två från MTG Radio (Rix FM och Bandit Rock) samt Radio Deejay, Skärgårdsradion och Dansbandskanalen.

”Vi ser fram emot piloten och hoppas att en digitalisering av radion i Sverige ska kunna öka utbudet och mångfalden i svensk radio på samma sätt som TV-marknaden berikats genom införandet av digitala marknadssändningar” säger Mikael Andersson, som är stationschef för Radioseven.

Radioseven startade för tio år sedan och drivs av den ideella föreningen Seven Broadcasting. Idag är Radioseven Sveriges största internetbaserade radiostation. För tre år sedan fick Radioseven ett specialpris på Radiogalan.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

One Comment

  1. Roy

    Enl public service utredningen skall på sidan 66 ?? dab+ frekvenserna fördelas mellan radiobranschens operatörer. Dvs, SR,MTG och SBS. rätt eller fel att göra så???