Radiomaster får extra bevakning

Säkerheten höjs kring landets radiomaster efter att Häglaredsmasten utanför Borås rasade sent på söndagkvällen. Alla stora master får extra bevakning av väktare och samtidigt kommer skicket på masterna att kontrolleras.

”Vi har stärkt bevakning på alla våra 54 storstationer i Sverige och vi går också igenom alla master för att säkerställa att det inte finns något som tyder på att de inte är i fullgott skick” säger Åsa Ragnar, som är kommunikationsdirektör på Teracom, till P4 Sjuhärad.

”Generellt sett är säkerheten kring våra master god. Men våra master ligger ofta ute i skogen så de är ju inte bevakade på ett sätt som gör att man inte skulle kunna komma nära dem. Men vi har aldrig haft ett sådant här problem tidigare” fortsätter Åsa Ragnar.

Under dagen har polisen i Borås meddelat att nya fynd har gjorts på olycksplatsen som gör att man nu är helt säker på att raset var ett sabotage. Raset ska ha skett genom brott och inte brister i materialet. Polisen söker igenom området med en helikopter som är utrustad med värmekamera. De personer som på en Youtube-video ses klättra i masten för några dagar sedan har förhörts och avförts från utredningen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share