Radiohjälpen gör corona-insamling

Radiohjälpen startar en insamling med anledning av den pågående corona-pandemin. Pengarna ska gå till organisationer som hjälper äldre, de som har underliggande sjukdomar och andra särskilt sårbara grupper.

”Genom en nationell katastrofinsamling startade Radiohjälpen för mer än 80 år sedan, och nu står vi i en annan allvarlig situation. Vi behöver akut bistå de människor som drabbas hårdast av viruset och isoleringen” säger Kristina Henschen, som är generalsekreterare på Radiohjälpen.

Bland aktiviteter som stöds finns att ge information och hjälp i kontakten med myndigheter och sjukvård, att leverera mat och mediciner eller att sätta upp digitala stödgrupper och sociala aktiviteter. Det kan även handla om särskilda stödinsatser mot psykisk ohälsa och för barn som riskerar att utsättas eller utsätts för psykiskt eller fysiskt våld i hemmet.

Som exempel på vad pengarna kan gå till nämner Radiohjälpen att 100 kronor räcker till fem varma måltider och att 250 kronor räcker till hygienkit och tvättmöjligheter för en behövande – exempelvis någon som är hemlös.

Radiohjälpen bjuder nu in föreningar att söka stöd från insamlingen. Det krävs att föreningen har funnits minst två och och har organisationsnummer och plusgiro eller bankgiro.

Insamlingen sker via Swish (90 1950 6) med meddelandet ”Tillsammans”, telefon (099-90 100), med betalkort och Radiohjälpens bankgiro (90 1950-6 eller 901-9506). Mer information finns på radiohjalpen.se.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share