Radio- och poddagen breddas

Workshops och audiobio är två nyheter på Radio- och poddagen, som arrangeras av Radioakademin 18 september.

”Årets upplaga av Radio- och poddagen blir en utökad variant av förra årets. Lite längre sessions, lite luftigare program, mer fokus på våra svenska, egna talanger men också några spännande utländska gäster” säger Helena Bremberg, ordförande för Radioakademin.

Anna Ivemark har hand om en workshop med fokus på producentrollen och hur man får programledare att glänsa. Wade Kingsleys workshop handlar om att generera idéer. Det blir också en audiobio, där radioprogram och poddar presenteras av kreatörerna själva.

Andra programpunkter är det traditionella VD-mötet med cheferna för radio- och poddbolagen och Veteranerna, där etablerade programledare som Gry Forssell, Kodjo Akolor och Jesse Wallin ger tips till sina nya kollegor.

Vid sidan av de traditionella radiobolagen medverkar i år även poddbolagen Acast och Spotify i arbetet med Radio- och poddagen.

Under dagen och på den efterföljande branschfesten delas Guldörat ut i flera kategorier. Publiken kan i år rösta fram Årets podd i en omröstning som just nu pågår på guldorat.se.

Mer information om Radio- och poddagen finns på Radioakademins sajt.

Share