Radio Nord firas med bok och album

1769526-rescaledpic-220x314Radio Nord, som sände 1961-1962 från en båt utanför Stockholms skärgård, uppmärksammas den här månaden med ett musikalbum, en bok och en kryssning.

Jan Kotschack skriver i boken Stick iväg, Jack! om sin far Jack, som var stationschef på Radio Nord, och om Radio Nords 16 månader i etern. Boken ges ut av Premium Publishing den 15 oktober och kan beställas för 395 kronor på Premium Publishings hemsida. Läs utdrag ur boken här.

I samband med boken ger skivbolaget Riverside Records (i samarbete med Bonnier Amigo) ut CD-n Radio Nord & Radio Syd – Topplåtarna från 1961-1962, med musik från perioden, jinglar och reklamspottar. I lanseringen av albumet, som släpps 28 oktober, ingår bland annat en radiokampanj.

Slutligen är Radio Nord temat för en kryssning med Silja Lines Galaxy 21-22 oktober, med artister som Siw Malmkvist, Little Gerhard och Lill-Babs. Med på resan finns även Jan Kotschack och Fredrik Karén, som har skrivit boken Piratdrottningen om sin mormor Britt Wadner och Radio Syd.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

One Comment

 1. H Högberg

  Visst minns jag den här tiden! Det märkliga är alla turerna, i ett land som har världens äldsta tryckfrihetslag. Skulle inte skriften vara farligare än det talade? Hela historien är bisarr, faktiskt kuslig (det tyckte jag redan då) och tack och lov har tekniken tagit över och förhindrat ett fortsatt DDR-liknande monopol. Förbjuda paraboler… jo hej!
  Jan K har rätt när han säger att de fria radiokanalerna inte nått upp till vettig standard. Radion jag lyssnar på är på sitt vis ett monopol, men allt ljus på medarbetarna där. Programmen är överlag klart hörvärda. Den höga standarden upprätthålls.
  Men att höra gamla (numer avlidna) politiker febrigt uttala sig om faran för en fri kanal guppande på Östersjön är helt enkelt nedstämmande. Men nu har jag, som gammal journalist, fått klart för mig bakgrunden.
  Tack Jan K och tack till din far också, för hans mod!
  HH